Wat kost een pakket versturen?

4 min lezen

De verzendkosten voor het verzenden van pakketten via het postkantoor zijn vrij hoog. Daarnaast zijn de tarieven afhankelijk van verschillende factoren. Verstuur je pakketten in je eigen beheer of besteed je het uit?

Kosten pakket verzenden

De meeste webwinkels versturen hun pakketjes in Nederland via de grote vervoerders. Maar daar staat een tarief tegenover. De tarieven voor het verzenden van pakketten via vervoerders zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals gewicht, formaat en bestemming. Als je een groot pakket wilt versturen, moet je hier vanzelfsprekend meer voor betalen. De kosten voor een brievenbuspakket die je via de post verstuurt bedragen al snel vier euro en voor een pakket ruim zeven euro. Als je meerdere pakketten per dag verstuurt, kunnen de verzendkosten hoog oplopen. Voor pakketten met bestemmingen buiten Nederland betaal je ook een meerprijs.

Pakketten verzenden via een fulfilment bedrijf

Heb je een iets grotere order volume, dan kan je overwegen de logistiek van je webshop uit te besteden aan een gespecialiseerd fulfilment center. Voor veel groeiende webshops is webshop fulfilment een uitstekende oplossing waarbij je profiteert van diverse voordelen.

Door fulfilment uit te besteden betaal je per bestelling een vast tarief. Hierdoor heb je meer overzicht en een duidelijk beeld van de totale verzendkosten.

Vanaf €6,96 per verzending neemt Bringle alle logistieke werkzaamheden voor je uit handen. Voor dit tarief nemen we het gehele logistieke proces voor je uit handen. Bringle verzorgt de logistiek van je website, van orderverwerking tot retouren voor een vast laag tarief.

 • Inslag van goederen bij levering
 • Orderpicken
 • Orderverwerking met bijbehorende etiketten, verpakkingsmaterialen, opvulmiddelen, verzenddozen etc.
 • Verzenden van de order
 • Retourverwerking

In de meeste gevallen ben je met fulfilment uitbesteden goedkoper uit dan als je de logistiek van je webshop zelf regelt. Wij hebben goede en duidelijke afspraken met meerdere bezorgdiensten en andere logistieke partners. Hierdoor kunnen we de kosten voor een pakket verzenden laag houden en kunnen we klantgerichte services voor een betere prijs aanbieden.

Naast de lage kosten profiteer je ook van een snelle levering van jouw pakket. Als groeiende webshop ben je vaak afhankelijk van de openingstijden van een postkantoor of een pick up service. Bij Bringle hanteren we cut off tijden tot 23:59 uur. Dit betekent dat wij alle bestellingen die voor de gekozen cut-off bij ons in het systeem binnenkomen, dezelfde dag nog worden verzonden. Wij verzorgen de pickup van je zendingen en het vervoer naar het distributiecentrum van de vervoerders.

Voordelen van fulfilment uitbesteden

Het complete logistieke proces heet fulfilment. Bringle is een gespecialiseerd fulfilment center. Wij zijn erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk orders te verwerken. Terwijl jij je richt op je webshop, beheren wij de voorraad, verwerken de orders en zelfs de retouren. Ondertussen kan jij je focussen op andere aspecten om verdere groei te realiseren.

Voordelen van fulfilment

 • Tijdsbesparing
 • Kostenbesparing
 • Cut off tijden tot 23:59 uur
 • Same Day Delivery
 • Duidelijke afspraken met vervoerders
 • Professionele orderverwerking
 • Pieken en dalen opvangen
 • Flexibiliteit bij ziekte en verlof
 • Deskundige retourverwerking
 • Verzekerd tegen bedrijfsschade

Hoe werkt pakketten verzenden met Bringle?

Bringle werkt samen met onze partners PostNL, DHL Parcel, DPD en Budbee. Zij verzorgen dagelijks de pick-up en verzending van zowel brievenbuspakketjes als (grotere) pakketten. Met DHL en DPD is de cut-off tijd 22:00 uur, met PostNL 20:00 uur en met Budbee 23:59 uur of 10:30 uur voor Same Day Delivery. Er zijn dus veel keuzemogelijkheden! Orders die voor de gekozen cut-off tijd bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog opgehaald en de volgende dag bezorgd (in Nederland). Naar België is de transfertijd 1-3 dagen, naar Duitsland 2-4 dagen.

Door middel van een online portal behoud je inzicht in de actuele stand van je voorraad en kun je alle bestellingen volgen middels de track and trace code. Via de online portal worden de trackinggegevens van zendingen teruggekoppeld.

Vanaf een vast tarief van €6,96 per bestelling nemen we alle logistieke werkzaamheden voor je uit handen. Met ons Bringle prepaid tegoed heb je vooraf helderheid over je logistieke kosten. Je betaalt nooit meer dan je hebt opgewaardeerd en verbruikt. Ontdek via onze handige rekentool de actuele fulfilment kosten en opbrengsten voor jouw webshop.

Ben je overtuigd? Maak dan gratis en vrijblijvend een account aan en ontdek of Bringle bij jou past. Heb je nog vragen? Bekijk dan onze meest gestelde vragen in onze kennisbank of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!