Wat doet een logistiek centrum

Het logistieke proces bestaat uit veel verschillende stappen. Dit kan veel tijd kosten om naast het onderhouden van je core business te doen en daarom zijn er logistieke centra. In deze blog vertellen we je precies wat een logistiek centrum doet en wat de voordelen van je webshop logistiek uitbesteden zijn.

Inhoud

Wat is een logistiek centrum?

Een logistiek centrum is de plaats waar de opslag, organisatie en distributie van producten plaatsvindt. Het kan voor kleine en grote bedrijven lastig zijn om de producten vanuit het eigen bedrijf georganiseerd te kunnen distribueren. Zo’n logistiek centrum kan hier dus bij helpen.

Verschillende soorten logistieke centra

Er zijn verschillende centra, die zich van elkaar onderscheiden in het soort activiteit die ze uitvoeren en de locatie waar ze zich bevinden.

Nu duidelijk is in welke vormen een logistiek centrum kan voorkomen, lichten we graag toe hoe zo’n centrum werkt.

Hoe werkt een fulfilment center?

Deze centra zijn ontstaan vanuit de verandering in de logistieke keten. De keten groeit ontzettend hard, zeker ook door de opkomst van e-commerce. De rol van het fulfillment center hierin is om het proces van het vervoer, de opslag en de distributie van webshopgoederen in goede banen leiden en webshopeigenaren volledig te ontzorgen.

Bij Bringle Fulfilment worden de goederen ontvangen, gecontroleerd en geregistreerd. Vervolgens worden deze opgeslagen in het magazijn. Hier worden de goederen bewaard totdat er een order binnenkomt en deze zorgvuldig ingepakt worden. Dit gebeurt in een verzenddoos met vulmaterialen en labels. Daarna gaat het pakket mee met onze verzendpartners en ontvang jij de tracking gegevens van jouw zending. Op deze manier worden deze werkzaamheden gecentraliseerd. Het doel hiervan is om de webshopeigenaar te ontzorgen, de kosten te verlagen en de klanttevredenheid hoog te houden.

Voordelen van fulfilment uitbesteden

Er zijn verschillende voordelen aan het uitbesteden van je logistieke proces:

  1. Tijds- en kostenbesparing: je kan je volledig focussen op bijvoorbeeld sales, marketing, klantenservice of kortweg de groei van je bedrijf. Ook heeft Bringle goede afspraken met bezorgdiensten waardoor ze de service voor de beste prijs kunnen aanbieden.
  2. Latere cut-off tijden: fulfilment centers bieden vaak latere cut-off tijden aan, waarbij orders die voor 22.00 uur binnenkomen, dezelfde dag nog worden verstuurd.
  3. Geen eigen opslagruimte vereist: met een uitbesteed logistiek proces hoeven de goederen niet in een eigen opslagruimte opgeslagen te worden. Daarnaast worden de producten extra veilig opgeslagen in het magazijn en zijn ze verzekerd tegen bedrijfsschade.
  4. Schaalvoordelen bij vervoerders: een goed geregeld transportsysteem kan ervoor zorgen dat bedrijven meer goederen kunnen verzenden tegen een lagere kosten per eenheid.
  5. Seizoenspieken worden opgevangen: via een fulfilment partner worden alle orders op tijd verwerkt, ook als het druk is.
  6. Logistieke vrijheid: Online snel en gemakkelijk je logistiek regelen.

Fulfilment uitbesteden aan Bringle

Bringle zorgt ervoor dat jouw focus kan liggen op jouw webshop, doordat je bij ons eenvoudig zelf je webshoplogistiek kan uitbesteden. Wij zorgen voor een vlotte en professionele afhandeling van de orders, waardoor de klanttevredenheid hoog blijft of zelfs verbetert.

Doordat we werken met logistieke specialisten die de nieuwste ontwikkelingen kennen binnen het vakgebied, hebben wij veel kennis van het proces. Ook kun je door middel van de Bringle Portal real-time inzicht krijgen in de status van je orders. Van de actuele voorraad checken, tot aan het inzien van bestellingen en de logistieke status ervan volgen. Doordat wij geen minimale orderwaarde hanteren en geen lange offertetrajecten hebben, zijn onze logistiekdiensten toegankelijk voor iedere webshophouder, klein en groot.