Zo koppel je fulfilment aan bol.com met Bringle

Wist je dat je Bringle kan koppelen met je bol.com seller account? Producten verkopen via bol.com is relatief eenvoudig. Als je dit koppelt aan ons fulfilment center is ondernemen voor jou een fluitje van een cent. Wij zorgen voor de opslag en verzending van de producten die jij via bol.com verkoopt.

In dit artikel lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Wat doet de fulfilment-bol.com-koppeling?

 • Nieuwe verkooporders van bol.com worden automatisch via Bringle fulfilment geïmporteerd.
 • Verzonden verkooporders worden automatisch afgemeld in bol.com en voorzien van trackinginformatie.

Aandachtspunten

 • Bringle heeft (in verband met beperkingen op de bol.com API) geen ondersteuning voor product- en voorraadsynchronisatie. Het actueel houden van de beschikbare voorraad en je productbestand dient dus handmatig te gebeuren.
 • Bringle importeert alleen producten uit bol.com die zijn voorzien van een (unieke) SKU en barcode. Controleer dus goed of al je producten zijn voorzien van een SKU en een barcode.

Bol.com koppelen

Bol.com heeft een API waar Bringle mee moet koppelen. Hieronder de benodigde stappen om de voor Bringle benodigde ‘API credentials’ te genereren:

 1. Log in op je bol.com seller account
 2. Ga naar je account en dan naar ‘instellingen’
 3. Klik onder ‘diensten’ op ‘API instellingen’
 4. Je dient nu contactgegevens in te voeren van een ‘technisch contactpersoon’. Geef hierbij je eigen naam, emailadres en telefoonnummer op.
 5. Onder het kopje ‘Client credentials’ druk je op de knop ‘Aanmaken’.
 6. Geef de naam op van de nieuwe API gebruiker, bijvoorbeeld ‘Bringle’.
 7. Voor deze nieuwe API gebruiker wordt nu een ‘Client ID‘ gegenereerd; kopieer deze reeks van karakters. Deze hebben we nodig.
 8. Klik onder het zojuist gegenereerde ‘Client ID’ op de link ‘Toon secret’; kopieer deze alfanumerieke reeks van karakters in zijn geheel. Ook deze hebben we nodig.


NB: Deel deze ‘Client ID’ en ‘Secret’ alleen met Bringle en niemand anders! Iedereen met deze gegevens heeft toegang tot je bol.com ordergegevens.

Bol.com is nu klaar voor de koppeling met Bringle. Neem vervolgens contact met ons op via de chat en we ontvangen de hierboven aangemaakte credentials dan graag van je.