Klantcase Roman Markovski

Tevreden klanten vertellen over Bringle. Aan het woord: Roman Markovski. Over het uitbesteden van de logistiek aan Bringle.

Elke dag drie uur in mijn magazijn

‘Elke dag was ik drie uur in mijn magazijn bezig om alles op tijd de deur uit te krijgen. Een betere reden was er niet om de logistiek van mijn webshops uit te besteden’ vertelt Roman Markovski ons.

In 2009 richtte Markovski samen met Dennis Vreeke het web development bureau Modern Minds op. Vanuit die samenwerking hebben zij verschillende webshops (o.a. Lensbestel.nl, Koffiecupster.nl, Sunchargers.eu en Travelgadgets.eu) opgezet en sommige inmiddels ook alweer verkocht.

Het zijn succesvolle shops, maar de groei dreigde stil te vallen omdat een te groot deel van de tijd opging aan de logistiek. Het dagelijks inpakken en verzenden van de bestellingen, om over het verwerken van de retouren maar even niet te spreken.

Klein begonnen

Ook Markovski’s webshops begonnen klein en moesten groeien. Stap voor stap kwamen er meer bestellingen, een groter assortiment én meer werk. Het was vooral de logistiek waar het begon te knellen. In hetzelfde tempo als waarmee de orders groeiden, groeide ook de dagelijkse stress. Het was eigenlijk niet bij te houden om te zorgen dat alles elke dag weer op tijd de deur uit ging.

Tijd om keuzes te maken

Er moest wat gebeuren. Het was tijd om keuzes te maken. Welke dingen kosten veel tijd en dragen onvoldoende bij aan het succes? De logistiek bleek er daar één van. ‘Kunnen we dat uitbesteden?’ En zo ja, ‘wat kost dat en hoe regel je dat?’

Op zoek

‘Een online zoektocht en wat rondvragen leverde een hoop informatie én vragen op’, aldus Markovski. ‘Het moest snel, transparant en zonder enorme offertetrajecten. Bringle was één van de partijen die overbleef op de short list.’

Waarom de keuze voor Bringle?

De uiteindelijke keuze voor Bringle was om meerdere redenen:

  • Eenvoudig online te regelen.
  • Geen accountmanager – dat kost alleen maar tijd en betaal je uiteindelijk zelf.
  • Handige rekenhulp, pakketten en daardoor vooraf duidelijkheid over de kosten.
  • Werken met een tegoed. Alleen betalen voor wat je verstuurt. Geen verrassingen achteraf.
  • Binnen één week operationeel. Inclusief de ICT-koppeling en onze spullen in hun magazijn.

Het lijkt duurder maar is het niet

De logistiek uitbesteden lijkt op het eerste gezicht duurder. Totdat je eerlijk naar jezelf bent en de verborgen kosten ook meeneemt. Bijvoorbeeld het opleiden en inwerken van mensen, ziekte, pieken opvangen, HR-zaken, aansturing, aanwezigheid van mensen als er nieuwe goederen geleverd worden. Allemaal zaken die je snel vergeet, maar die wel heel veel tijd kosten. ‘Die ervaring komt met de jaren’, vertelt Markovski. ‘Ervaringen die ik graag deel met beginnende webshophouders’.

Grip houden

Met de Bringle Portal houd je grip op de zaak. Bringle Portal is de online omgeving waarin je real-time volgt hoe jouw logistiek ervoor staat. Met zaken als de verzendingen, retouren, inslag nieuwe voorraad en back-orders. Dat geeft inzicht en daarmee een enorm gevoel van grip. En heb je een vraag, dan stel je die via de chat. Binnen afzienbare tijd krijg je reactie. Fijn!

Op naar de volgende…

Het uitbesteden is een hele goede beslissing geweest. Je merkt dat rust in je hoofd ook waardevol en daarmee kostbaar is. Rust die leidt tot ideeën voor nieuwe webshops. Want dat is natuurlijk het mooie van een webwinkel. Het is eenvoudig kopieerbaar en schaalbaar.

Markovski besluit: ‘Vanuit Modern Minds zetten we regelmatig een nieuwe shop op. Eén ding staat standaard in elk nieuw businessplan en de keuzes die we maken. Logistiek doen we nooit meer zelf, maar laten we over aan specialisten. In ons geval Bringle. Zoals ze het bij Bringle zelf mooi zeggen. Jij de webshop, wij de logistiek. En daar ben ik het 100% mee eens!’