Zo koppel je bol.com aan Bringle

2 min lezen bijgewerkt op 03-12-2019

Je bol.com-account kopppelen aan Bringle

Bringle kan koppelen met je bol.com seller account. In dit artikel lees je hoe dit in zijn werk gaat.

Wat doet de bol.com-koppeling?

• Nieuwe verkooporders van bol.com worden automatisch in Bringle ge├»mporteerd.
  • Verzonden verkoopordeers worden automatisch afgemeld in bol.com en voorzien van trackinginformatie.

Aandachtspunten

• Bringle heeft (in verband met beperkingen op de bol.com API) geen ondersteuning voor product- en voorraadsynchronisatie. Het actueel houden van de beschikbare voorraad en je productbestand dient dus handmatig te gebeuren.
  • Bringle importeert alleen producten uit bol.com die zijn voorzien van een (unieke) SKU en barcode. Controleer dus goed of al je producten zijn voorzien van een SKU en een barcode. Lees voor meer informatie ons kennisbankartikel Wat is een SKU.

Bol.com koppelen

Bol.com heeft een API waar Bringle mee moet koppelen. Hieronder de benodigde stappen om de voor Bringle benodigde 'API credentials' te genereren:

1. Log in op je bol.com seller account
  2. Ga naar je account en dan naar 'instellingen'
  3. Klik onder 'diensten' op 'API instellingen'
  4. Je dient nu contactgegevens in te voeren van een 'technisch contactpersoon'. Geef hierbij je eigen naam, emailadres en telefoonnummer op.
  5. Onder het kopje 'Client credentials' druk je op de knop 'Aanmaken'.
  6. Geef de naam op van de nieuwe API gebruiker, bijvoorbeeld 'Bringle'.
  7. Voor deze nieuwe API gebruiker wordt nu een 'Client ID' gegenereerd; kopieer deze reeks van karakters. Deze hebben we nodig.
  8. Klik onder het zojuist gegenereerde 'Client ID' op de link 'Toon secret'; kopieer deze alfanumerieke reeks van karakters in zijn geheel. Ook deze hebben we nodig.

NB: Deel deze 'Client ID' en 'Secret' alleen met Bringle en niemand anders! Iedereen met deze gegevens heeft toegang tot je bol.com ordergegevens.

Bol.com is nu klaar voor de koppeling met Bringle. Neem vervolgens contact met ons op via de chat en we ontvangen de hierboven aangemaakte credentials dan graag van je.