Opwaarderen van je tegoed, alle bedragen op een rij

3 min lezen bijgewerkt op 05-11-2019

Bringle werkt met een 'prepaid' tegoed. Dat zorgt ervoor dat je nooit voor verrassingen komt te staan. We leggen je graag uit wat je minimale tegoed moet zijn en hoe het automatisch opwaarderen werkt.

Bij het activeren van je Bringle-account kies je naast een membership ook een methode om je tegoed op te waarderen. De eerste keer opwaarderen gebeurt met een eenmalige storting. Daarnaast kies je voor een bedrag waarmee je je tegoed automatisch opwaardeert zodra je tegoed onder een bepaald minimumbedrag is gekomen. De hoogte van het minimumbedrag is afhankelijk van het door jou gekozen membership.

Om te voorkomen dat we onnodig vaak (meerdere keren per dag) moeten opwaarderen hebben we minimale bedragen ingesteld. Bij het activeren van je account laten we deze bedragen zien, en de hoogte ervan is afhankelijk van het gekozen membership. Je bent verder vrij om de bedragen te kiezen die het beste bij je passen.

Dit zijn de bedragen voor het automatisch opwaarderen

  • Je eerste opwaardering is minimaal 3 x het maandbedrag van je membership met een minimum van €0,01 met een maximum van €5000.
  • Het bedrag waarmee we automatisch opwaarderen kan je zelf kiezen maar is minimaal 2 x het maandbedrag van je membership en maximaal €1000 per keer.
  • We doen een automatische opwaardering als je tegoed onder het maandbedrag van je membership komt.
  • Handmatig (extra) opwaarderen kan met een minimum van €50 en een maximium van €5000.

Afhankelijk van het gekozen membership gelden deze bedragen:

Bringle Start

  • Eerste opwaardering € 0,01 (voor het valideren van je rekeningnummer)
  • Automatisch opwaarderen met minimaal €50 als je tegoed onder de €0 komt

Bringle Plus 75

  • Eerste opwaardering € 225
  • Automatisch opwaarderen met minimaal €150 als je tegoed onder de €75 komt

Bringle Plus 150

  • Eerste opwaardering € 450
  • Automatisch opwaarderen met minimaal €300 als je tegoed onder de €150 komt

Automatisch opwaarderen uit- en aanzetten

Na de eerste succesvolle betaling kan je automatisch opwaarderen ook weer uitzetten, we sturen dan herinneringen per e-mail als je tegoed (bijna) op is. Je kan dan zelf met iDeal je tegoed opwaarderen. Je kan automatisch opwaarderen ook altijd weer aanzetten. Dan gelden dezelfde minimale bedragen als bij het activeren van je account, maar we houden rekening met je tegoed op dat moment zodat je niet teveel hoeft te opwaarderen. Aan het storneren van de uitgevoerde automatische incasso zijn kosten verbonden (€2,50 per stornering).

Advies over opwaarderen

We adviseren je om onze calculator te gebruiken om uit te rekenen hoeveel je ongeveer per maand gaat betalen en hiermee rekening te houden bij het opwaarderen. Het handigste is om ongeveer 1 a 2 keer per maand een automatische opwaardering te doen. Stel je een te laag bedrag in dan kan het zijn dat we zo vaak moeten opwaarderen dat we je vragen een hoger (minimum) bedrag in te stellen.

Verwacht je bijvoorbeeld 25 bestellingen per maand en heb je Bringle Start zonder vaste maandkosten, dan zou €200 een goed bedrag zijn om automatisch mee op te waarderen.

Verwacht je echter 100 bestellingen per maand en heb je 500 items op voorraad, dan ben je met het Bringle Plus 75 membership het voordeligste uit. De maandelijkse kosten zijn dan €75 en per bestelling binnen Nederland betaal je € 6,95. Voor opslag betaal je € 40 per maand. Het totaal komt op ongeveer €810 per maand uit.

Let op, alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW, maar als we tegoed afwaarderen is dat altijd inclusief BTW. Hou hier rekening mee bij het kiezen van een voor jou geschikt bedrag.

Handmatig opwaarderen

Je kan altijd je tegoed handmatig opwaarderen en automatisch opwaarderen uitzetten. Ga hiervoor in je Bringle account naar Financieel > Opwaarderen.