Inzicht in je actuele voorraad

2 min lezen bijgewerkt op 05-11-2019

In Bringle heb je altijd inzicht in je actuele voorraad. Log daarvoor in op Bringle en ga naar "Producten".

Op de overzichtspagina met producten zie je aan de rechterkant in de lijst per product de actuele vrij beschikbare voorraad. Dit is de voorraad die beschikbaar is voor nieuwe verkooporders. Dit getal kan ook negatief zijn; in dat geval is er sprake van een 'backorder' of reservering. Met andere woorden: er is een verkooporder voor dat artikel maar er is onvoldoende voorraad). Staat er bij een product bijvoorbeeld "-1", dan is er één verkooporder in Bringle aanwezig met een orderregel voor dit product. Omdat er geen voorraad meer is, duikt de 'vrij beschikbare voorraad' dus in de min.

Klik je op een product uit het overzicht, dan krijg je gedetailleerde informatie te zien over de voorraad. Je ziet in het grijze kader bovenaan vier verschillende voorraadstanden staan:

  • "Fysiek" toont het aantal stuks van dit product dat fysiek aanwezig is in het magazijn, ongeacht of dit is gealloceerd voor bestellingen of niet
  • "In inkoop" toont het totaal aantal dat in één of meerdere openstaande inkooporders is 'voorgemeld', maar nog niet is ontvangen of op locatie ligt. Meer informatie over inkoop lees je hier.
  • "In backorder" toont het aantal stuks dat voor openstaande verkooporders is gereserveerd. Deze verkooporders wachten dus op levering van nieuwe voorraad en worden dan pas verstuurd naar de klant.
  • "Beschikbaar" toont het vrij beschikbare aantal stuks voor nieuwe verkooporders.

In het menu aan de linkerzijde kun je gedetailleerde informatie opvragen over de voorraadhistorie en in welke inkoop- en verkoooporders dit product is opgenomen.