Het invoeren van verkooporders

2 min lezen bijgewerkt op 05-11-2019

Zonder verkooporders geen omzet. Via Bringle zijn er twee manieren voor het ingeven van nieuwe verkooporders. De geautomatiseerde manier gaat via een webshopkoppeling, de andere handmatige manier is via je Bringle account.

Aanmaken verkooporder

Nadat je bent ingelogd in je Bringle account klik je op 'Nieuwe verkooporder' in het menu. Of klik via het menu-item "Verkoop" op de knop "Nieuw"

Je krijgt nu een pagina te zien waarin we een aantal details voor de verkooporder willen weten.

Ordernummer

Geef hier het ordernummer van deze verkooporder in. Dit ordernummer moet uniek zijn over alle verkoooporders die in jouw account aanwezig zijn. Let op: gebruik je naast de handmatig invoer ook een koppeling met een webshop of marketplace? Pas dan op dat het ordernummer niet een nummer is in de reeks van ordernummers van je webshop. Je loopt dan het risico dat de webshopkoppeling een order niet kan importeren omdat het ordernummer al eerder is gebruikt.

Klantreferentie

Hier kan je een referentie van de klant opnemen. Dit veld is optioneel.

Gewenste verzenddatum

Optioneel kan je een datum in de toekomst opgeven indien je de order later wilt versturen dan de dag waarop je de order invoert. Houd hierbij rekening met werkdagen, feestdagen en weekenden. Een order met een gewenste verzenddatum op zondag wordt pas de maandag erop (mits alles op voorraad) verzameld en verzonden.

Aflever- en factuuradres

Geef hier de adresgegevens van de ontvangende partij in. Doe dit zo secuur mogelijk om eventuele vertragingen vanwege adresfouten te voorkomen. Optioneel kun je een afwijkend factuuradres opgeven.

Verwachte producten

Hier geef je op welke orderregels (producten) je wilt opnemen in de verkooporder. Klik in het zoekveld en begin met typen om het juiste product te vinden. Er verschijnt een pop-upvenster waarin de zoekresultaten worden weergegeven. Per product vermeldt Bringle ook de actuele voorraad. Staat een product er niet tussen? Zorg dan dat dit product eerst aanmaakt via het menu-item "Producten".

Ben je klaar met invullen en heb je alles gecontroleerd? Klik dan op de knop "Opslaan" om de verkooporder op te slaan. De order zal nu worden verwerkt door Bringle. Je ziet de actuele status van de verkooporder in het orderoverzicht of door de order te openen en de details ervan te bekijken.