Inzicht in je actuele voorraad

Met Bringle heb je altijd inzicht in je actuele voorraad. Log daarvoor in op je persoonlijke Bringle omgeving en ga naar “Producten”.

Actuele voorraad en backorders

Op de overzichtspagina met producten zie je aan de rechterkant in de lijst, per product de actuele vrij beschikbare voorraad.

Dit is de voorraad die beschikbaar is voor nieuwe verkooporders. Dit getal kan ook negatief zijn; in dat geval is er sprake van een backorder of reservering. Met andere woorden, er is een verkooporder voor dat artikel maar er is onvoldoende voorraad beschikbaar. De artikelen staan als het ware gereserveerd voor de verkooporder, wanneer er weer genoeg voorraad is zal de order doorlopen. Staat er bij een product bijvoorbeeld “-1”, dat wil dan zeggen dat er maar een verkooporder in Bringle aanwezig is met een orderregel voor dit product. Omdat er geen voorraad meer is, duikt de ‘vrij beschikbare voorraad’ dus in de min.

Verschillende voorraadstanden

Klik je op een product uit het overzicht, dan krijg je gedetailleerde informatie te zien over de actuele voorraad. Je ziet in het grijze kader bovenaan vier verschillende voorraadstanden staan:

Fysiek

Dit toont het aantal stuks van dit product dat fysiek aanwezig is in het magazijn, ongeacht of dit is gealloceerd voor bestellingen of niet.

In inkoop

Toont het totaal aantal dat in één of meerdere openstaande inkooporders is ‘voorgemeld’, maar nog niet is ontvangen of op locatie ligt. Meer informatie over inkoop lees je hier.

In backorder

Toont het aantal stuks dat voor openstaande verkooporders is gereserveerd. Deze verkooporders wachten dus op levering van nieuwe voorraad en worden dan pas verstuurd naar de klant.

Beschikbaar

Toont het aantal vrij beschikbare stuks voor nieuwe verkooporders.

Historie

In het menu aan de linkerzijde kun je gedetailleerde informatie opvragen over de voorraad historie en in welke inkoop- en verkooporders dit product is opgenomen.

Mobiele versie afsluiten