Wat is fulfilment precies?

Simpel gesteld is fulfilment het volledig afhandelen van de bestellingen van webshops. Als webshopeigenaar kun je ervoor kiezen om zelf de volledige afhandeling van je bestellingen te regelen, of om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd fulfilment bedrijf. Het proces wordt ook wel e-fulfilment genoemd.

750 uur per jaar besparen door de logistiek van je webshop uit te besteden

Grip op de zaak

Als webshopeigenaar heb je op elk moment inzage in de status van je order in het fulfilment systeem. Je kunt inloggen op je eigen dashboard, waarop je exact kunt zien waar je aan toe bent. Je kunt je voorraad checken, het overzicht van je verkoopbestellingen inzien en de logistieke status van je bestellingen volgen. Tot en met het moment dat deze bij je klant aankomt.

Inslag, opslag en verpakken

Versturen tot 22.00 uur

Geen verborgen kosten

Orderverwerking

In het magazijn wordt de order verwerkt. Alle producten van een bestelling worden bij elkaar gezocht en verzendklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel orderpicking genoemd. Het fulfilmentbedrijf heeft alles in huis voor een snelle en veilige verzending van de bestelling. Van passende verzenddozen met eventueel beschermend opvulmateriaal tot de benodigde adres- en frankeerlabels. Vóór verzending wordt een laatste check gedaan of alles klopt.

logistiek webshop uitbesteden

Webshopkoppeling en API

Nooit meer handmatig gegevens overnemen. Koppel je webshop(s) en marketplaces via onze plug-ins of integreer op onze moderne API en leun achterover terwijl je bestellingen automatisch naar Bringle verstuurd worden.

WooCommerce

Shopify

CCV Shop

Lightspeed

Bol.com

webwinkel logistiek uitbesteden

Productbeheer

Altijd inzicht in actuele voorraad, backorders en nieuwe leveringen. Automatisch nieuwe producten aanmaken en voorraad terugkoppelen naar je webshop.

Voorspelbare kosten

Bringle is een pre-paid concept, dus geen verrassing achteraf, je houdt grip op de kosten en ziet realtime je beschikbare tegoed. Bekijk alle tarieven.

voorraad beheer webshop
webwinkel logistiek uitbesteden

Retouren regelen

Ook het retourproces wordt door de fulfilmentspecialist afgehandeld. Van ontvangst, controle, opslag en opdracht voor creditering van de producten. Eventueel kan er ook geregeld worden dat de fulfilment-partij een vervangend product stuurt of de reparatie regelt.

Wat gebeurt er allemaal tijdens het fulfilmentproces?

Fulfilment gaat in eerste instantie om het verpakken en verzenden van jouw bestelling. Maar er gebeurt nog veel meer! Wanneer een webshopeigenaar of leverancier voorraad aanlevert aan het fulfilmentbedrijf, worden deze producten geteld, zorgvuldig gecontroleerd en opgeslagen op de juiste plek in het magazijn.

De voorraad wordt tegelijkertijd aangemeld in het fulfilment systeem waarin je webshop en het voorraadsysteem van het fulfilmentbedrijf zijn gekoppeld.

Zodra er daarna via deze automatische koppeling een bestelling binnenkomt van, wordt gecontroleerd of alle gegevens matchen en wordt de bestelling doorgezet naar het magazijn. De voorraad wordt aangepast in het systeem, zodat er altijd een actueel overzicht is.

De extra’s van een fulfilmentpartner

In een fulfilmentbedrijf werken logistieke specialisten. Ze kennen de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en hebben kennis van de meest recente wetgeving in logistiek. Processen zijn super efficiënt ingericht met up-to-date IT-systemen.

Snelheid van leveren is essentieel. Doe je er een aantal werkdagen over, dan ben je je klant zo kwijt aan een partij die de volgende dag kan leveren. Via een fulfilmentpartner wordt een bestelling die voor 22:00 uur is gedaan de volgende werkdag bezorgd. Oók op piekmomenten in het hoogseizoen. Ten slotte is de verzekering van je opgeslagen voorraad tot een vastgesteld bedrag perfect geregeld. Een veilig idee!

Het uitbesteden van je logistiek levert jou een flinke tijdbesparing op. Tijd die je kunt besteden aan de groei van je webshop. Met meer tijd voor je inkoop en promotie. Ook je administratie wordt eenvoudiger. In het systeem van het fulfilment bedrijf heb je altijd een up-to-date overzicht van je voorraadbeheer en van je in- en verkopen.

  • Professionele handling van al je bestellingen
  • Geen onverwachte kosten
  • Altijd een up-to-date overzicht
  • Administratie wordt eenvoudiger
  • Opgeslagen producten zijn verzekerd
  • Fulfilment as a Service