Welke dozen voor verzending?

2 min lezen

Verzenddozen van karton zijn momenteel nog onmisbaar tijdens het verzendproces. De dozen dienen samen met het nodige opvulmateriaal als bescherming zodat het product onbeschadigd bij de klant aan komt. Maar een te grote verzenddoos met extra opvulmateriaal is erg onnodig. Ontdek hier waarom het kiezen voor een doos op maat verstandig is!

Het formaat van een doos

Een doos vol opvulmateriaal zoals plastic of schuim is niet duurzaam en slecht voor het milieu. Daarom is het slim om het formaat van de verzenddoos aan te passen aan de grootte van het product. Maar het komt zelden voor dat al je producten dezelfde maat hebben en dat zou betekenen dat je meerdere formaat dozen moet aanschaffen. Probeer hierin een middenweg te vinden. Soms is het gebruik van opvulmateriaal echter onvermijdelijk. Eventueel zou je kunnen overwegen om te kiezen voor duurzame opvulmaterialen.

Kwaliteit van de verzenddoos

Hebben je producten een stevige doos nodig voor extra bescherming, dan kies je voor een doos op maat met een brede golf. Het komt soms voor dat bedrijven juist te stevige dozen gebruiken zonder dit te weten. Het is namelijk erg zonde om iets aan te schaffen wat eigenlijk niet nodig is, let daarom goed op tijdens de aankoop van materialen.

Bedrukte verzenddoos

Een bedrukte doos is een extra marketingstrategie voor je bedrijf. Met een logo, slogan of afbeelding weet iedereen dat de doos van jouw afkomstig is, je valt meteen op! Je kan het zien als een reizend visitekaartje om de zichtbaarheid van je bedrijf te verbeteren.

Verzending bij Bringle

Bij Bringle gebruiken wij altijd het juiste formaat verzenddozen voor orders. Wij bieden een divers assortiment aan geschikte verzenddozen, vulmaterialen en labels. Bringle is een gespecialiseerd fulfilment center. Bij ons kun je de logistiek van je webshop met een gerust hart overlaten. Wij nemen het gehele logistieke proces voor je webshop uit handen tegen een vast tarief. In slechts 5 stappen geniet je van logistieke vrijheid.

Bekijk ‘zo werkt Bringle’ en onze kennisbank voor meer informatie. Maak gratis en vrijblijvend een account aan, kijk even rond of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.