Wat is logistieke dienstverlening?

2 min lezen

De logistieke dienstverlening hoort bij het supply chain proces. Verschillende dienstverleners kunnen een deel van de logistiek verzorgen. Lees hier meer over deze diensten.

Wat is logistieke dienstverlening?

Logistieke dienstverlening is onderdeel van het supply chain proces. De betekenis hiervan is het leveren van de juiste goederen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheden tegen minimale kosten.

Soorten logistieke dienstverleners

Een logistieke dienstverlener is een onderneming die tegen een vergoeding het gehele of een deel van de logistiek voor de klant verzorgd. Er zijn verschillende soorten logistieke dienstverleners:

  • Vervoerders: een vervoerder is een bedrijf dat het transport van de goederen uitvoert. Het is gespecialiseerd in het vervoeren van goederen via de weg, spoor, water, lucht, pijpleiding of een combinatie van deze.
  • Expediteurs: een expediteur is een bemiddelaar tussen jou en de vervoerder(s). De bemiddelaar begeleidt de vervoerder in zijn taak en verzorgt regelmatig ook de benodigde documenten zoals vervoer- en/of douanedocumenten.
  • Physical distributors: een physical distributor biedt uitgebreide logistieke diensten. Ze voeren niet alleen het transport uit, maar bijvoorbeeld ook opslag en distributie van goederen.

Fulfilment uitbesteden

Het uitbesteden van de logistieke dienstverlening staat ook bekend als fulfilment. Een fulfilment center neemt het gehele logistieke proces over van een webshop. Een gespecialiseerd bedrijf zoals Bringle is erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk orders te verwerken. Wij zorgen voor het gehele proces: van voorraadbeheer tot orderverwerking en retourverwerking. Door de logistieke dienstverlening uit te besteden bespaar je als webshopeigenaar tijd, ruimte en geld. Dit kun je vervolgens weer aan andere zaken besteden om verdere groei van je onderneming te realiseren.

Voordelen van fulfilment uitbesteden

  • Tijdsbesparing en kostenbesparing
  • Duidelijke afspraken met meerdere vervoerders
  • Professionele afhandeling van alle orders
  • Bestellingen worden sneller bij de klant geleverd
  • Flexibiliteit en zekerheid bij ziekte en verlof
  • Internationale orderverwerking
  • Deskundige retourverwerking

Met Bringle als partner hoef je je geen zorgen meer te maken over de logistiek van je webshop. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise bieden wij een professionele logistieke dienstverlening aan. Wij nemen alle logistieke werkzaamheden voor je uit handen vanaf €6,96 per bestelling. Bereken met onze handige rekentool eenvoudig de verwachte fulfilment kosten en opbrengsten voor jouw webshop.

Logistieke dienstverlening uitbesteden of zelf doen?

Weet je nog niet zeker of fulfilment bij jou past? Bekijk dan onze blog ‘fulfilment uitbesteden of zelf doen?’ en maak de beste beslissing. Of kijk rond in onze Bringle Portal door gratis en vrijblijvend een account aan te maken of neem contact met ons.