Warehousing vs. fulfilment

3 min lezen

In de logistieke dienstverlening wordt vaak gesproken over warehousing en fulfilment. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee diensten? In deze blog leggen we het uit.

Wat is warehousing?

Warehousing is het opslaan van goederen in een groot magazijn voor een bepaalde tijd. De goederen worden opgeslagen in een warehouse, ook wel een magazijn genoemd. Deze warehouses zijn ontworpen om producten voor korte of lange termijn op te slaan. Bedrijven die geen eigen warehouse hebben om alles op te slaan, huren vaak een opslagruimte. Hierdoor hoeven ze geen voorraad in eigen beheer te behouden waardoor ze kunnen besparen op ruimte en kosten. Dit komt onder andere doordat ze niet hoeven te investeren in bijvoorbeeld personeel en locatie.

Warehouse Management Systeem

Een warehouse is vrijwel altijd voorzien van een warehouse management systeem (WMS). Dit is het systeembeheer van onder andere de locatie-indeling in een stelling magazijn, orderstroom en de goederenstroom. Het geeft continu up-to-date informatie zodat er altijd inzicht is in de actuele voorraad.

Wat is fulfilment?

Fulfilment omvat het complete logistieke orderafhandelingsproces. E-fulfilment specifiek is de volledige afhandeling van orders van webshops en andere verkoopkanalen. Warehousing is onderdeel van het fulfilment proces, maar het is niet de primaire taak.

Wat doet een fulfilment bedrijf?

Een fulfilment bedrijf zoals Bringle verzorgt de logistiek van een e-commerce bedrijf. Het is verantwoordelijk voor de gehele logistiek, van orderwerking tot retouren. Het is als het ware een logistieke schakel tussen een webshop en een klant. Bij fulfilment uitbesteden neemt het fulfilment bedrijf het gehele logistieke proces uit handen, waardoor een webshopeigenaar kostbare tijd overhoudt. De rol van een fulfilment bedrijf is om zo efficiƫnt mogelijk aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Denk hierbij aan een vlotte orderverwerking, hoge betrouwbaarheid en snelle levering.

Een fulfilment center is kortom een specialist op het gebied van webshop logistiek. Webshop eigenaren kiezen steeds vaker voor uitbesteden vanwege de kosten en tijdswinst die ze kunnen investeren in de groei van hun webshop.

Verschil warehousing en fulfilment

Kort samengevat is warehousing enkel de opslag van goederen in een magazijn. Fulfilment is echter meer dan alleen warehousing. Het fulfilmentproces omvat de inslag, de ontvangst van de goederen, warehousing, voorraadbeheer, orderverwerking, verzending en retouren.

Voordelen van fulfilment uitbesteden

Fulfilment is in meerdere opzichten interessant voor webshops. Het uitbesteden van de logistieke werkzaamheden kan een slimme zet zijn voor zowel kleine als grotere webwinkels. Op deze manier houd je meer tijd over voor de ontwikkeling en de groei van je bedrijf, terwijl je ervan gerust bent dat de logistiek vlekkeloos verloopt.

  • Tijd- en kostenbesparing
  • Geen eigen opslagruimte nodig
  • Opgeslagen producten zijn verzekerd
  • Snellere orderverwerking en levering bij de klant
  • Flexibiliteit en zekerheid bij ziekte en verlof
  • Duidelijke afspraken met meerdere vervoerders
  • Deskundig retourverwerking

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bringle Fulfilment kan je hierbij helpen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij op een zeer professionele wijze je logistieke werkzaamheden uit handen nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan snel een account aan! Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, neem dan een kijkje in onze kennisbank voor de meest gestelde vragen en antwoorden. Of neem vrijblijvend contact met ons op.