Voorraadmanagement: minimale kosten, maximale winst

3 min lezen

Het doel van voorraad management is om de opslagkosten zo laag mogelijk te houden terwijl de voorraad van je webshop op peil is. Kortom, minder kosten en meer winst. Bringle Fulfilment geeft tips om je voorraadmanagement in kaart te brengen.

Wat is voorraadmanagement?

Voorraadmanagement is het optimaal houden van de voorraad zodat het grootst mogelijke percentage orders (optimale servicegraad) uitgeleverd kan worden. En dat tegen zo laag mogelijke kosten. Uiteindelijk gaat het om het optimaliseren van de voorraad voor een hogere winst gedreven door een grotere klanttevredenheid.

Waarom is voorraadbeheer belangrijk?

Bij voorraad management draait het allemaal om de juiste balans. Als webshopeigenaar wil je de voorraden op peil houden maar anderzijds kost een grote voorraad veel geld. Je wil (potentiële) klanten tenslotte niet teleurstellen met out-of-stock producten. Daarnaast dient de fysieke voorraad al gesynchroniseerd te zijn met de online voorraad.

Inzicht op actuele voorraad

Meten is weten, het continu meten van prestaties voor de uitvoering van het voorraadmanagement is het meest waardevol. Realtime inzicht en controle over je voorraad is hierbij ontzettend belangrijk. Het biedt kansen om het proces te optimaliseren en tijdig te reageren op veranderingen.

 • Hoeveel heb je in de opslag?
 • Waar wordt de voorraad opgeslagen?
 • Wat is de waarde van de voorraad?
 • Wat is de omloopsnelheid per SKU?
 • Zijn seizoensinvloeden van toepassing?
 • Wat zijn de meest verkochte producten?
 • Zijn de leveranciers betrouwbaar en accuraat?

Voorraad managementsystemen

Er zijn verschillende softwares voor voorraad management. Het aanschaffen van zo’n software is echter een grote investering. Ook is het mogelijk om een externe partij te laten kijken naar je bedrijfsprocessen. Dan is het verstandig om de wensen en eisen goed op een rijtje te zetten. Alleen dan kun je een zorgvuldige overweging maken.

Vooraadmangement uitbesteden

Het beheren van de voorraad is een essentieel proces in de logistiek van je webshop. Aan ons fulfilment center Bringle in ‘s-Hertogenbosch kun je de fulfilment van je webshop met een gerust hart overlaten. Dankzij onze jarenlange ervaring, expertise en inhouse-technologieën kunnen we de logistiek effectief en efficiënt uitvoeren. Daarnaast ondersteunen we webshopkoppelingen met diverse platforms, waaronder met WooCommerce en Shopify. Deze koppeling biedt o.a. de mogelijkheid om de actuele beschikbare voorraad terug te koppelen naar je webshop.

Bringle verzorgt het gehele logistieke proces voor je webshop voor een vast tarief. Van orderwerking tot voorraadbeheer en het regelen van retourzendingen. Ontdek met onze handige rekentool de fulfilment kosten en opbrengsten voor jouw webshop. In slechts 5 simpele stappen geniet je van logistieke vrijheid. Bekijk ‘zo werkt Bringle’ voor meer informatie.

Voordelen van voorraad uitbesteden

 • Geen eigen opslagruimte nodig
 • Goederen in ons magazijn zijn beveiligd en verzekerd
 • Real-time inzicht in de actuele voorraad met de Bringle Portal
 • Opvangen van seizoenspieken
 • Webshopkoppelingen met diverse platformen

Ben je overtuigd? Maak dan snel gratis en vrijblijvend een account aan. Kijk eens rond en ontdek of Bringle Fulfilment iets voor jouw bedrijf is! Of heb je nog vragen? Bekijk dan de meest gestelde vragen in onze kennisbank of neem contact met ons op.