Wat is order fulfilment?

3 min lezen

Webshopeigenaren kunnen veel tijd besparen door de logistiek van hun webshop uit te besteden. Door de order fulfilment over te laten aan specialisten profiteer je van vele voordelen.

Wat is order fulfilment?

Order fulfilment is het complete logistieke proces dat volgt nadat er een order binnenkomt. Hieronder vallen alle logistieke diensten van voorraadbeheer tot orderverwerking en van verzending tot retourverwerking. Simpelweg is het het afhandelen van orders uit webshops. Het uitbesteden van fulfilment aan een specialist kent vele voordelen.

Door order fulfilment uit te besteden houd je meer tijd over voor de ontwikkeling en groei van je bedrijf. Het fulfilment bedrijf zorgt ervoor dat de logistiek van je webshop vlekkeloos verloopt. Bringle Fulfilment beschikt als specialist over de inhouse-ervaring, expertise en technologieën om de efficiëntie van de logistiek te maximaliseren.

Hoe werkt order fulfilment uitbesteden?

Een fulfilment center neemt het gehele logistieke proces volledig uit handen. Maar hoe ziet het proces er precies uit?

Voorraadbeheer

Het proces begint met het inslaan ofwel het ontvangen van goederen. De goederen worden gecontroleerd en geregistreerd en worden vervolgens opgeslagen in ons magazijn. In ons magazijn is de voorraad verzekerd tegen bedrijfsschade. Dankzij een webshopkoppeling komen orders automatisch bij ons binnen. Alle verkooporders die op werkdagen voor 22:00 uur binnenkomen worden dezelfde avond nog verwerkt.

Verzending

De orderpickers gaan aan de slag met de juiste producten verzamelen. Vervolgens wordt de order ingepakt in een geschikte verzenddoos met vulmaterialen en labels. Deze wordt voor verzending altijd nog gecontroleerd. Het pakket gaat mee met een van onze betrouwbare verzendpartners. Zodra het pakket is verzonden, ontvang je de tracking gegevens van de zending.

Bezorging en retourverwerking

Door middel van de tracking gegevens kun je de verdere status van de levering volgen. De late cut-off tijd is een extra service voor een snelle levering. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid. Mocht een klant niet helemaal tevreden zijn met de order, dan verzamelen en verwerken we de retour en wordt de voorraad weer bijgewerkt.

Voordelen van order fulfilment uitbesteden

  • Kostenbesparing: naast tijdsbesparing levert het ook kostenbesparing op. Vanwege goede afspraken met partners kan een fulfilment bedrijf de service voor de beste prijs aanbieden. Bij Bringle nemen we alle logistieke werkzaamheden voor je uit handen vanaf €6,96 per bestelling.
  • Flexibiliteit: piekmomenten worden opgevangen zodat alle orders op tijd worden verwerkt en klanten kunnen rekenen op een snelle levering.
  • Continuïteit: een logistieke partner biedt zekerheid voor jezelf en klanten in alle omstandigheden. Ook bij ziekte en verlof.
  • Expertise: een fulfilment center is een specialist op het gebied van webshop logistiek en is erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk orders te verwerken. Het kan een slimme zet zijn voor zowel kleine als grotere webwinkels.
  • Hoger serviceniveau: dankzij de expertise van een fulfilment bedrijf kunnen klanten rekenen op een snellere orderverwerking, kortere levertijd en een vlottere retourverwerking. Kortom, een hogere klanttevredenheid.

Order fulfilment uitbesteden aan een specialist

Aan ons fulfilment center Bringle in ‘s-Hertogenbosch kun je de order fulfilment met een gerust hart overlaten. Bringle neemt het gehele logistieke proces voor je webshop uit handen tegen een vast tarief. In slechts 5 stappen geniet je van logistieke vrijheid. Bekijk ‘zo werkt Bringle’ en onze kennisbank voor meer informatie. Maak gratis en vrijblijvend een account aan, kijk even rond of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.