Relaxed op vakantie

2 min lezen

Als webshop eigenaar is je webshop 24/7 geopend, maar ook jij bent wel eens toe aan een welverdiende vakantie. Hoe kun je dit dan het beste aanvliegen zodat je met een gerust hart op vakantie kunt? Drie handige en praktische tips.

Slim je moment kiezen

Het lijkt een open deur maar best veel webshophouders zien deze over het hoofd. De meeste producten zijn seizoensgebonden. Dat betekent dat er periodes in het jaar zijn waarin het drukker en periodes waarin het rustiger is in je bedrijf. Kijk dus naar de periodes waarin het rustiger is en plan dan jouw welverdiende vakantie. Dan kijkt niemand ervan op dat je een weekje op het strand ligt in Ibiza.

Wegens vakantie minder goed bereikbaar

Eerlijk zijn in je communicatie en je klanten informeren dat je wegens vakantie minder goed bereikbaar bent en dat de levertijden langer zijn dan gebruikelijk. Op die manier hoef je je webshop niet helemaal te ‘sluiten’ en hoef je je klanten niet teleur te stellen. Om de klanten tegemoet te komen kun je in de week van je afwezigheid korting op bestellingen geven in verband met de langere levertijd.

Hulp inroepen

Uitbesteding betekent dat je de logistiek van je webshop overlaat aan iemand anders. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden die tijdelijk jouw werkzaamheden uit handen nemen als jij op vakantie bent. Lukt dat niet dan zijn er altijd nog uitzendbureaus met ervaren uitzendkrachten die ervoor zorgen dat jij op vakantie kan.

Meer structurele oplossing beter?

Mocht je denken: te veel gedoe! Dat is het uitbesteden van je fulfilment aan een logistieke dienstverlener te overwegen.